25 Nisan 2014 Cuma

Pragda gezilecek yerler,Prag gezi rehberi



Prag gezilecek yerler konusunda diğer büyük Avrupa şehirleri kadar geniş seçenek sunmasa da sahip olduğu güzel mimarisi ile başta Old Town Meydanı olmak üzere çok değişik ve eğlenceli gezi noktalarına sahip. Prag gezilecek yerler listesinde bulunan tüm gezi noktaları hakkında çok daha detaylı bilgiyi ilgili bağlantılarda bulabilirsiniz.

Prag gezilecek yerler konusunda her ne kadar Prag’da ünlü Avrupa şehirleri kadar zengin olmasa da özellikle Orta  Çağ’dan kalan mimarileri ile çok farklı bir yapıya sahip.
Old Town Square, 


Prag gezilecek yerler listesinde mutlaka listenin 1 numarasında bulunması gerekiyor. Sahip olduğu Orta Çağ dokusu kendisini benzerlerinden ayıran Old Town Meydanı’ndaki cafelerde oturup bir şeyler içebilir,Prag’ın dar sokaklarında kaybolabilir,her saat başı olan Astronomik Saat’in showunu izleyebilirsiniz.

Prag gezilecek yerler listemizde ikinci sırayı ise Charles Köprüsü alıyor. Prag Old Town ve Mala Strana‘yı birbirine bağlayan Prag’ın ünlü köprüsü üzerinde sokak sanatçılarının yaptığı showları izleyebilir,Vltava Nehri‘nin güzel manzarasını izleyebilir ve güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
Prag Kalesi , Prag gezilecek yerler listemizde 3.sırada. Prag Kalesi,Guinnes Rekorlar Kitabına göre 570 metre uzunluk ve 130 metre genişlik ile dünyanın en büyük antik kalesidir. Kale eski tarihte Bohemya ve Kutsal Roma İmparatorluğu Kralları, Çekoslovakya ve şimdilerde ise Çek Cumhuriyeti devlet başkanların ofislerine ev sahipliği yapmaktadır.

Prag Old Town Meydanı’nda bulunan en önemli yapılardan biri ise şüphesiz ki Astronomik Saat Kulesi. Astronomik Saat kulesidir,

Prag Old Town meydanında bulunan ve dünyada 3 tane bulunan astronomik saatlerden çalışan tek saat olma özelliği ile öne çıkar. Astronomik Saat Kulesi Prag’ ziyaret eden turistler tarafından Prag gezilecek yerler listesindeki en etkileyici noktalarından birisi olarak görülse de siz de showu izlediğinde aslında olayın ne kadar abartıldığını anlayacaksınız. Her saat başı saatin yaptığı animasyon gösteri turistler tarafından çok ilgi çekici bulunsa da gösteriyi 1 kez izlemek fazlasıyla yeterli oluyor. Animasyon Astronomik Saat’te her saat başında gerçekleşiyor bu yüzden genelde saat başlarına 10 dakika kala bölge kalabalıklaşıyor.
Prag gezilecek yerler listesinde yer alan bir diğer önemli nokta olan Mala Strana.Burası Old Town Meydanı ve Prag Kalesi’ne yakın bir bölge. Eğer otelinizi burada ayarlarsanız Old Town Square’e 20 dakikalık bir yürüyüş ile ulaşabilir Old Town’a her gidiş gelişinizde Prag’ın bir diğer en ünlü noktası olan Charles Köprüsü’nden geçebilir Vltava Nehri’nin güzel manzarasını izleyebilirsiniz. Bölgede birçok ünlü fast food lokantasını (Mc Donald’s, Subway vs.) bulabilirsiniz. Bölgedeki hediyelikçilerden bazıları Old Town’daki dükkanlara oranla daha uygun olabiliyor.

Bunlar dışında St. Vitus Katedrali,Dancing House,Vltava Nehri ve Wenceslas Meydanı Prag gezilecek yerler listemizdeki diğer önemli gezi noktaları arasındadır. Tüm bunları yazımın başında belirttiğim gibi 2 tam gün içerisinde Prag gezilecek yerler listesinde bulunan tüm önemli noktaları gezebilirsiniz.Kutna Hora ve Karlovy Vary ‘e gitmek isterseniz Prag’da 2 güne daha ihtiyacınız olacaktır.















1 GÜNDE GÖREBİLECEĞİNİZ YERLER.



OLD TOWN MEYDANI



CHARLES KÖPRÜSÜ



PRAG KALESİ



ASTRONOMİK SAAT



MALA STRANA

GİDİLMESİ GEREKLİ YERLER



OLD TOWN MEYDANICHARLES KÖPRÜSÜPRAG KALESİ
MALA STRANAASTRONOMİK SAATST. VITUS KATEDRALİ
KARLOVY VARYKUTNA HORAVLTAVA NEHRİ
DANCING HOUSECHARLES SQUAREWENCESLAS SQUARE
NEW TOWNKAMPA ADASIPETRIN KULESİ
MASARKY TREN İSTASYONUMUNICIPAL HOUSEPRAG HAYVANAT BAHÇESİ
ST. GEORGES BAZİLİKASIJOSEFOVOLD NEW SYNAGOGUE
INFANT JESUS OF PRAGUEJAN ZIZKAZİZKOV TELEVISION TOWER
VYSEHRAD                    


NATIONAL MUSEUM
MUSEUM OF DECORATIVE ARTS
THE MUCHA MUSEUM
FRANZ KAFKA MÜZESİ
MUSEUM OF COMMUNISM ( KOMÜNİZM MÜZESİ)
MUSEUM OF MEDIEVAL TORTURE INSTRUMENTS (ORTAÇAĞ İŞKENCE ALETLERİ MÜZESİ)



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.